Followers

Wednesday, March 5, 2014

World of Tambun n Cameran Highland 1 & 2 March 2014

geng rider mr.hubby dah lama plan nak bawa anak2 bercuti, so akhirnya tertunai juga... semua 8 family termasuk family kecil ku... aku layan jer la, sebab asalnya nak p Tambun jer, so xse excited kamil, aku relax jer la dalam kepala nak bagi budak2 enjoy dalam masa y sama bapa2 sume nak rehat dek tugasan yang full sepanjang minggu... yang buat aku excited bila sarjan mr.hubby cakap 2nd day nak singgah Cameron Highland.. ok yang ini utk mak2 ye... 

kitorg gerak sabtu pagi, subuh2 bangunkan anak nak bersiap sebab geng2 ajak kumpul kat Jalan Duta pukul 7.15 pagi... adoiiiiii cian anak2 kena mandi subuh2 gak atas paksaan abah, tapi abah xtau aku mandi celup2 jer hahahaahhah alaa lagi pun sampai2 jer terus nak terjun kat Tambun dulu, relax laaa.....bukan busuk pun, janji gosok gigi dll ^_^..... ok2 done bersiap gerak la pegi kitorg org yang ketiga terakhir, okla ada lagi 2 family yang lambat, ahhahah tp sebabkan diorg lambat sangat kitorg gerak dulu.... anak2 sambung tido, ibu teman abah  drive, mentang sume tu rider2 berdesup2 bawa kete... seriau aku tengok... mr.hubby relax jer, aku bising klu dia laju sikit... 

sampai jer Tambun, tukar baju kat toilet dalam tu blm check in lagi sebab sampai awal hihih... rasanya bapa2 y excited lebih tu yang laju tu... tukar baju mandi, jangan risau kalau bawa beg pun sebab ada loker yang boleh letak beg2 korg, token Rm10, boleh buka tutup anytime just set jer password ok. pastu bermulala penerokaan Tambun, banyak juga game untuk org dewasa dalam tu, aku naik juga la siap jerit2 over sedangkan xde apa pun hhaha... aku terpaksa naik xsama dgn mr.hubby sbb kamil n karmila tu sp pulak nak jaga kan...ada jer sorang sarjan tu suh tinggalkan kat dia sbb anak2 dia ada yang tak naik, tapi mr.hubby yang xnak nyusahkan..makanya terpaksala aku join jer mak2 yang lain main..tu pun sorg dua mak jer yang naik y lain sume anje2 takut...hihihhi ada gak yang aku join anak2 diorg hihi siap pakat jerit kuat2... enjoy la untuk release tension sambil merapatkan silaturahim sesama rakan setugas mr.hubby... best jer Tambun.. aku suka nasib juga xpanas sangat... yang paling suka Kamil la, Karmila lepak jer siap kecut2 dah tangan n kaki... oh masuk dalam tu xboleh bawa makanan luar, so kenala beli makanan dalam tu..hurmm ok la xdela terlalu mahal macam kat Genting... buat lapik perut....








ok dah habis mandi dalam pukul 3 ptg tu baru kitorg naik, tu pun ada yang dah naik awal ada yang belum naik, kitorang tido kat Hotel Tambun juga, seberang jalan jer hotel dia, pastu pagi2 sarapan pun kat waterpark juga... best best....next boleh pegi bawa mak n adik beradik pulak.... hotel n tiket masuk sume dah diuruskan awal2 oleh kawan mr.hubby...so sume dah tersedia, belasah jer la...bilik pun cantik...





malam tu makan malam kat Ipoh, Restoran Nasi Ayam Kampung , macam tu la kot namanya aku pun xingt, tapi bukan makan nasi ayam, makan macam2 seafood sedap giler semua... 1 meja ada 2 family , y 1 meja dengan aku tu diorg xmakan ketam, so aku dgn kawan mr.hubby jer la makan ketam tu, mr.hubby alergi tu yang xboleh makan.. tapi aku bagi juga isi ketam tu sikit2... tapi sangat berbaloi murah ,banyak n sedappppp kalau p Ipoh p cari kedai tu ye..aku xtau details kat mana.






2nd day tu pas sarapan dah janji kumpul kat lobi hotel pukul 10.15 pagi untuk check out n gerak ke Cameron Highland sebelum turun balik KL. aku suka sangat , selama ni p CH aku xpenah pegi pasar yang kat atas tu tau, tapi kali ni diorg sume ajak singgah situ, bestnya tengok sayur2 yang fresh n murah2 tu.. strawberi pun geram tengok sbb banyak sangat aku beli 3 kilo RM 20 , xtau la murah ke mahal..sayur pun 1 longgok ada macam2 baru Rm 10. Jagung pun murah..hihi xingt.. seronok n geram tengok sayur2 tu.. pastu singgah ladang teh..biasa la tu p CH mesti singgah tempat2 macam ni..next time kalau pegi lagi nak singgah lagi pasar ni... besar n best tgk sayur.. aku geram tengok sayur2 yang cantik2 ni... 








balik dari CH tu macam dah jadi kewajiban pulak , aku mesti muntah tang corner yang ada gerai2 orang asli tu... sebelum ni 2 x pegi pun mesti muntah kat situ... adoiiiii jalan dia trill sangat kot.. masa balik KL dah start terpisah dengan group, pastu terjumpa balik kat Tapah, pastu diorg gerak dulu sbb aku nak turun beli buah mangga untuk mak aku... mr.hubby pun ok jer terpisah lagi pun nak balik rumah masing2... masa balik tu hujan lebat sangat... sekali lagi aku terpaksa xtido sebab teman mr.hubby..anak2 lena dah..  sampai tol Kajang dah pukul 8.30mlm, aku ajak makan dulu sbb perut dah masuk angin, singgah makan dulu sebelum balik rumah.... sampai rumah dalam pukul 930 mlm.. mandikan anak2, tidokan..aku pun iron baju sekolah kamil, uniform mr.hubby n baju keje aku..siap2 kemas baju karmila utk hantar umah pengasuh... jalan2 gak keje perlu diteruskan... hahaha isnin keje bebbbbbb...... mrhubby pun keje... kamil p sekolah... karmila p umah pengasuh.... next time kita jalan lagi ye... walaupun singkat seronokla utk kamil n karmila.... ^_^ xtaula diorg nak plan p mana pulak next trip..geng2 dia siap buat group whatsapp rider utk bercuti... kita ni as org rumah perlula support kan... huhu ok next kita story lagi...





pic semua disnap dari hp Mr.hubby.. hp aku duk dalam loker... okla korang lain kali kita buat entry lagi ye... tata


6 comments:

  1. Feeza,
    ko bli baju mandi bebudak kat mana?
    Susa lah nak cari baju mandi diorang ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. baju mandi kamil aku beli kat Bagan Lalang, baju mandi karmila aku beli kat Langkawi ain..... kat sini agak mahal n susah nak jumpa yang cun

      Delete
  2. seronok la bebudak main air kat tambun tu ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye smpai xnk naik, tangan kaki dah kecut pun sanggup duduk lama2 dalam tu.. berendam...tp memang best pun sbb cuaca panas..

      Delete
  3. Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete

NUffnang Ads