Followers

Monday, December 31, 2012

Hari terakhir.....

hari terakhir ditahun 2012.... sememangnya terlalu banyak dugaan di tahun 2012 ini buat aku... xdnafikan banyak juga yang manisnya....  termasuklah pregnant..honeymoon ke Bali.. mcm2 lagi... tapi bila dah tempuh yang duka... y manis tu macam xberapa nak rasa lagi...pulak tu y duka datang dihujung2 tahun 2012... sangat terkesan dihati dan sanubari... semoga kedukaan ini xikut bersama ke 2013... please jangan ikut... aku mengharapkan lebih banyak pelangi dan sinar di tahun 2013... aku mengharapkan segalanya berakhir disini..hari ini ..ditahun 2012... cukupla... jangan ganggu aku lagi wahai kedukaan..... 

semoga yang baik2 jer datang bersama tahun baru ini..... bukan untuk aku sahaja...tapi untuk korang juga....
selamat tahun baru 2013 dari aku sekeluarga...




jalan2 terakhir di tahun 2012...MIdValley....


Friday, December 28, 2012

2nd Baby...

saatnya hanpir tiba... memang aku belum  beli apa2 lagi sebab masa tu belum cnfrm jantina..tapi bila aku dah start checkup kat tempat nak bersalin (KPJ) n doc dah bagi tau jantina 100% baru la aku beria2 nak beli barang baby.... rabu semalam la baru jer checkup n cnfrm jantina... lepas jer balik dari spital..makan2 terus mood shopping meronta2.... apa lagi bergegasla shopping bsama mr.hubby... rambang mata ...semua rasa nak ambik sampai kena sound dgn mr.hubby...hikhikhik... biarlaaa... eleeehhh dia xtau aku excited giler...dia xckp dia excited tapi kalau dah asyik tengok 3D pic baby tu berpuluh kali tu xexcited ke namanya?? saje malu la tu nak cakap excited.... tapi bukan beli barang baby jer pun..abang baby pun dapat habuan juga... macam2 beli untuk abg kamil termasukla underwear...*kamil dah xnak pakai pampers skrg so kena la beli underwear... barang2 baby tu banyak baju2 n bperalatan basic jer... 



pastu balik rumah petang tu nenek kamil pulak bising sebab dia cakap banyak sangat beli baju baby... aduiiiii kenapa xboleh? aku excited tau.... xpela dah beli pun.... n semua comel2... petang tu juga selongkar cari barut n bedung masa kamil, nasib baik ada..so jimat disitu xyah beli barut n bedung baby... even baju kamil masa baby y aku sayang pun ada banyak lagi n adik kamil boleh pakai....sebenarnya masa pregnant kan kamil dl dah scan kata baby girl, terus beriya beli gaun..sekali bila kat pakar baru cnfrm boy..tapi baju gaun2 y aku dah beli tu masih ada so rezeki adik kamil laa kan....\

now tengah nak cari kabinet untuk letak barang2 2nd baby... xkan nak share dgn almari abg pulak kan... xsesuai....i waas thinking nak cari 1 cabinet yang panjang dan rendah paras lutut ker untuk letak kat ruang depan rumah.... alaaa macam mana nak cakap ye.. cabinet tu aku nak simpan mainan kamil y bertimbun tu... hurmmm cabinet tu yang boleh buka2 n simpan barang dalam dia...tapi dia panjang jer... n same time boleh duduk atas penutup cabinet tu... faham x??? dapat x apa y aku gambarkan?? aku tgh nak cari benda tu la ni... tapi belum kesampaian dek kesibukan nak final exam lagi 2 paper...

oh pasal baby pulak yer.... alhamdulillah baby sihat dan sedang membesar... n uols nak tau..berat aku xnaik2 dari sejak mengandung hari tu..sampai doc bising n dia cakap aku xmkn....mana pulak..aku makan jer...tp xtau kenapa berat xnaik..even masa kat KPJ semalam berat aku turun lagi 1 kg... tapi nasib baik baby ok berat baby bertambah... alhamdulillah...semoga Allah permudahkan semuanya... oh yea hari tu aku duk risau sbb masa checkup ms mggu ke 26 doc cakap baby songsang...tp ms kat KPJ dah mggu ke 31 doc cakap baby dah turun...alhamdulillah... senang hati aku dengar...n masa scan tu doc tunjuk 3D baby aku rasa macam nak nangis sebab aku tengok dia debab jer dalam tu... aku duk risau sbb berat aku xnaik2 kot effect baby..tapi alhamdulillah baby ok... fuhhhhh lega..... aku nak letak pic scan 3D baby...tapi sorry xdpt permission dari abah baby... xpela lagi 2 bulan aku nak bersalin dah.... now tengah fokus utk final exam lagi 2 paper then bercuti sehingga bersalin..sebenarnya xjuga sbb kelas 2nd sem aku start on 18hb Feb...due date aku 24 Feb... so kena masuk kelas kejap sblm bcuti... xpela atleast awal kelas... 

so okla korang doakan yang terbaik yer untuk aku...rasanya ni entry terakhir aku untuk tahun ni... aku nak minta maaf kalau ada salah silap sepanjang tahun ni... wahh macam aku kenal semua orng...macamla ada org baca blog aku... xpela aku nak minta maaf juga... doakan aku dapat hadapi semua y hadir dalam hidup aku dengan kekuatan yang diberi oleh Yang Maha Esa.... aku pun doakan y terbaik utk kehidupan kamu semua... terima kasih...n Selamat Tahun Baru...



azam tahun baru aku...

*kedukaan 2012 berakhir di 2012 sahaja..
*kebahagiaan yang lebih pada 2013..
*kejayaan dalam semua bidang..
*dipermudahkan dalam menghadapi apa juga ujian
*banyakkan masa bersama keluarga..
*dating dengan mr.hubby berdua dengan lebih kerap
*perbanyakkan sabar dan mngaji dan katam quran
*aim utk master xnak jatuh dari 3.00 pointer 
*tambah network y gila2
*nak try bisness boleh??? 
*semua yang terbaik untuk masa depan yang lebih cemerlang...

Monday, December 17, 2012

kOSONG....

tajuk kosong... sebenarnya xtau nak letak tajuk apa..aku sekadar nak menaip dan mengarut menghilangkan stress yang maha kuat... aku dah cuba yang terbaik.. dah bertahan... adakah sekarang masa untuk aku redha??? aku confuse... banyak sungguh dugaan aku..tapi aku tau ada orang lebih banyak dugaan dan cabarannya.. aku perlu kuat... dan bersabar....Allah sentiasa bersama orang yang bersabar... semoga Allah beri aku petunjuk lagi... semoga dia juga mendapat nur dan hidayah serta mencari semula jalan yang diredhai Allah...... aku hanya mampu berdoa dan melihat dari jauh..... 

jumaat ni Final exam Komunikasi Korporat... ada 9 soalan jawab 3 soalan.... fokus jer laa.... jawab jer la mana y termampu... semoga Allah bantu... kalau repeat apa boleh buat,.... redha....

doakan y terbaik utk aku yer... terima kasih.

Wednesday, December 12, 2012

...Cobaan....

Assalamualaikum....

mohon maaf atas segala kelekaan dan kemalasan untuk mengupdate blog ni..aku pun hampir xsedar yang entry terakhir aku adalah pada 12 November ..sangat sedih... tapi apa yang aku lalui lagila menyedihkan.... tapi xpe..aku redha dan tempuh semuanya dengan sepenuh kekuatan yang ada dan kesabaran kurniaanNya bersama keluarga tercinta....

segala yang terjadi biarkan terjadi..apa yang perlu adalah teruskan apa yang masih perlu diteruskan.... aku yakin Allah ada membantu insan yang memerlukanNya... aku yakin Allah ada bersama aku... ok2 fine... dah cukup cerita pasal semua ni sebab nampaknya keadaan kembali normal... Alhamdulillah.... aku yakin ada hikmah disebalik semua ini.. dan aku doakan kepada mereka yang berkenaan diberikan nur dan hidayah serta menyesali apa yang dah mereka2 itu lakukan...

ok back to my life.... pejam celik pejam celik next week aku dah final exam untuk sem 1 master komunikasi korporat ni... xsangka kan? dah berapa kali cakap nak berhenti...dah berpuluh kali mengeluh... akhirnyaaaaaaaaaaa FINAL EXAM...... insyaallah aku akan fokus lebih pada final exam ni..lupakan semua masalah kerana ini adalah penentu masa depan aku... insyaallah... korang doa jer yang terbaik untuk aku yer.... hanya Allah yang dapat membalas segalanya...

terima kasih.a

Monday, November 12, 2012

Genting Highland....


aku lagi suka p Cameron sebenarnya..tapi dah mr.hubby beriya nak bawa p Genting..belasah jerla... aku bukan boleh main apa pun... sudahnya indoor jer laa utk kamil... aku?? photographer jer laa... tu pun yang adooo jer.... nnt pas pantang nak repeat balik p genting n naik main sume game kat outdoor tu...huuuhuh tapi gaya2nya kenala bmalam kat sana.... sejuk weeiiii.... sbnrnya weols mmg dh lama xkuar sensama since mr.hubby y asyik kesibukn manjang.... redha jer laaa....

pic pun dari hp jer ...y kamera xtau bila nk transfer... hihihi belasah jer la... cukup baik ibu ngandung ni nak upload pic n update entry tau.... dah2 layan jer la mana y ada dulu...


muka dah penuh ...ibu y ngandung 6 bulan...huhuhu


abg kamil y dah besar panjang n banyak akal.....




muka2 excited nak p genting... hihihihih...


sampai dah....












kamil suka betul tgk org ni uat ptunjukan...asyik tgelak2 jer....


ok tu jer... nnt dah habis pantang aku nak p main semua game kat situ... hahah bsalin pun belum...xpela korg doa y terbaik utk aku yer...terima kasih.


Tuesday, November 6, 2012

ini bukan masanya.....

banyak persoalan mengganggu dan hadir dalam hidup ini... aku mohon petunjuk untuk segalanya.... moga ketemu jawapan.. baik mahupun buruk... aku akan terima seadaannya... kerana aku juga merasakan ini bukanlah masanya..... 

doakan aku yer....


Thursday, November 1, 2012

Abang Kamil

lama dah xcerita perkembangan terbaru abg kamil kan... buah hati aku ni dah makin memanjang n bijak bercakap..kalau sembang dengan dia boleh xtido..ntah apa2 y merepek..ada jer dia nak tanya... tu laaa akibat 9 bulan ikut p kelas komunikasi... hihi bebel jer mulut dia..dah macam orang besar dh aku rasa anak aku tu... tapi cuba kalau dia xde kat rumah contoh ikut nenek dia jalan ker kan... aduii sunyinyeeeeee.... macam nak pengsan rasa kalau xdengar suara dia sehari...

buah hati ibu dah pandai ambik hati aku... pandai memujuk balik bila dia buat aku marah... n aku perasan abg kamil ni org y bermulut manis... pandai jer nk ambik hati.. terutama nenek dia... amboiii kemain lagi kalau nak something ada jer y dia ayat nye... depan nenek dia cakap dia anak nenek... tapi bila aku ada dia cakap anak ibu abah... cuma apa y bagusnya aku rasa bila tanya dia kamil sayang ibu ke abah... jawapan dia adalah kamil syg ibu abah... so sama jer kan.. xmo beza2...sayang dua... paling sedap dia ada nyanyi lagu yang lirik dia macam ni...

                     1...1... saya sayang ibu..
                      2...2... saya sayang abah..
                      3....3.... saya sayang nenek (kadang2 dia nyanyi sayang irfan)
                       1...2...3... sayang semuanyaaaa..... 

comel jer dengar dia nynyi lagu tu.... meh aku letak video dia nyanyi lagu tu .. tapi korang pusing sikit kepala tu yer... dari hp aku pun xtau mcm mn nk rotate dia...setahu aku kalau video xboleh... hurmm layan jer la yeee....

video


ada lagi video dia nyanyi lagu Twinle Twinkle Little Star... tapi xyahla masukkan korg xfhmnye kang sbb English dia campur Arab belah Timur hahahaa...xfahamnyeee.....


hari tu ada bawa kamil p Alamanda pastu ada Sustagen buat game kat hall tengah Alamanda tu... abg kamil berani tau..semua dia nak buat.. alhamdulillah kena biasakan dia join bnd2  gini supaya dia xtakut masa dah sekolah atau dengan org lain nnt... so far ok jer semua dia buat n berjaya.... n now on susu kamil pun dah bertukar ke Sustagen.. dia sekarang kuat sangat minum susu,... dan cara dia minta susu kan. dia cakap macam ni "ibu, kamil nak susu coklat sedap boleh?" ..sangat comel... kalau tengah malam dia bangun dia carii abah dia nak susu..kalau abah dia liat jer nak bangun kan dia cakap "cepatla abah..kamil nak susu coklat sedap ni" .... n kalau ada benda y dia nak aku xbg dia akan cakap "nanti kamil nanges lagi" terus turun bersama air mata.... hihihhi kamil kamil... cuma dia masih xpandai kayuh basikal terus, mesti sangkut2... dia jarang main basikal.. kejap jer kang kata penat la apa laa alasan nak tengok kartun.... nenek dia tension jer sbb dia xlama main kat luar...







haaa ni gambar masa join Sustagen hari tu...





tu jer setakat hari ni... nanti cerita pasal abg kamil......


Wednesday, October 31, 2012

1st Mid Term Exam

semalam dah start mid term exam... tapi kali ni aku cuma ada 1 jer mid term exam sbb lagi 2 subject xde midterm exam... exam master yang  1st ni pada aku ok ok susah juga... atpi berkat usaha dan kegigihan mengoreng berjaya la ikut apa y dikehendaki soalan disokong dengan beberapa model teori.... namun apa y buat aku terkilan bila ada classmate y meniru.... hurmmm mmg boleh ker ye? aku xberani laaa mmg geng2 masa bcomm pun xde y meniru..jd budaya meniru tidak ada dalam kamus lipatan hidup sbg seorang pelajar... mcm mn diorg boleh tiru yer.... adakah memegang kata2 "janji score" atau "result gempak" atau "janji master lepas"... betul ker?? mungkin itu salah satu kekretivitian ssorg pelajar utk score ke ye...... hurmmmm perlu ke pas ni aku pun open book jg??? aduiiiiii pening pale....
tapi kita kan nak keberkatan dalam menuntut ilmu.. biarla diorg nak meniru ke apa ker... jgn kita sama kn diri dengan diorg ye..... belum tentu y ditiru tu betul kan.... silap2 y main goreng jer ni y betul hihihi perasan.... xpela... nak sambung buat assngment... ada masa aku update blog lagi yer.... 
terima kasih.


Thursday, October 25, 2012

Salam Aidiladha..

Esok kita semua akan sambut Aidiladha...banyaklah haiwan2 y boleh dikorbankan akan bekorban esok... dalam hati aku ni sebenarnya ada macam2 benda nak cerita tapi xterluah jer.... apa pun pada aku, berkorban dalam kehidupan ini haruslah berpada2 kelak memakan diri... aku cuba yang terbaik untuk semua orang... bukan senang apa yang aku hadapi sekarang..namun bersyukur aku masih kuat dan mampu tersenyum..masih mampu melangkah ..masih mampu berdiri.. air mata tiada lagi... kering dan sepi... aku harus kuat dan tabah menempuh hari2 mendatang..ini pilihanku... namun kadang2 aku terfikir adakah pilihanku ini salah.. adakah keputusan yang aku ambil saat ini salah.... namun pada aku ...ini lah pengorbanan yang aku lakukan.... ye pengorbanan yang mengharapkan sokongan...namun... aku tak pasti sampai bila... aku cuba bertahan.... kuatkan semangat.. terus pandang ke hadapan dan melangkah dengan penuh berhati2... ye ini pengorbanan ku.... 

okla korg... dalam hidup ini semua orang ada buat pengorbanan.... kuat dengan x jer nak tempuh setiap pengorbanan y kita dah pilih tu... aku harap aku dan korang2 y buat pengorbanan tu sm2 kuat utk terus maju dalam hidup ni yer... jangan toleh belakang lagi n jangan biar orang y cuba menjatuhkan kita tu menang... biar kita usaha sendiri n kejayaan pasti manis untuk kita kenang kelak..... kenapa manusia y cuba menjatuhkan kita tu, kita doakan jer agar dia dipertemukan dengan keredhaan Ilahi..... lastly... Salam Aidiladha semua..jangan makan daging banyak sgt pada y ada darah tinggi tu kang korg pulak y terkorban... hikhik salam jumpa lagi...





Wednesday, October 24, 2012

...22 minggu sudah...

lama xupdate pasal my cute baby in my tummy ni kan... aku dh masuk 22 minggu pun..almost 6 months.. tapi perut ramai cakap mcm 3 bulan jer... hikhik... last checkup 21/9 ri tu dah scan semua ok perkembangan baby pun normal so maknanya memang aku y dah melebar tu y perut xberapa nk nampak hikhikhik... ahad semalm p check lagi n ingt kali ni scan nak tgk jantina sekali doc cakap xyah scan mggu ni .. ambik darah jer... frust mak... dalam masa sebulan berat aku naik 1/2 kg jer.. nurse tu tnya sbb ingt aku masih muntah2.. aku ok jer cuma xberapa nk mkn nasi..kembang jer tekak tengok nasi... n aku perasan aku xmakan malam... hurmmm tp risau juga pd pkembangan baby kan.. so far doc ckp ok jer... perkembangan normal...pembesaran baby pun normal...alhamdulillah... y over nye abg kamil la... masa doc nak cucuk tangan ibu ambik darah dia pulak mara doc tu...hihi comel jer...tapi sakit tau..aku dah lama xcucuk2 ni..lagi pulak ambik darah...nak menitis air mata .. pusing belakang tengok abah dia relax jer main game dgn abg kamil.. hampeh dua beranak ni... ibu netes2 ambik darah diorg relax main game.. huhh... 

berikut pic2 sebelum check up...enjoy...




NUffnang Ads