Followers

Thursday, November 1, 2012

Abang Kamil

lama dah xcerita perkembangan terbaru abg kamil kan... buah hati aku ni dah makin memanjang n bijak bercakap..kalau sembang dengan dia boleh xtido..ntah apa2 y merepek..ada jer dia nak tanya... tu laaa akibat 9 bulan ikut p kelas komunikasi... hihi bebel jer mulut dia..dah macam orang besar dh aku rasa anak aku tu... tapi cuba kalau dia xde kat rumah contoh ikut nenek dia jalan ker kan... aduii sunyinyeeeeee.... macam nak pengsan rasa kalau xdengar suara dia sehari...

buah hati ibu dah pandai ambik hati aku... pandai memujuk balik bila dia buat aku marah... n aku perasan abg kamil ni org y bermulut manis... pandai jer nk ambik hati.. terutama nenek dia... amboiii kemain lagi kalau nak something ada jer y dia ayat nye... depan nenek dia cakap dia anak nenek... tapi bila aku ada dia cakap anak ibu abah... cuma apa y bagusnya aku rasa bila tanya dia kamil sayang ibu ke abah... jawapan dia adalah kamil syg ibu abah... so sama jer kan.. xmo beza2...sayang dua... paling sedap dia ada nyanyi lagu yang lirik dia macam ni...

                     1...1... saya sayang ibu..
                      2...2... saya sayang abah..
                      3....3.... saya sayang nenek (kadang2 dia nyanyi sayang irfan)
                       1...2...3... sayang semuanyaaaa..... 

comel jer dengar dia nynyi lagu tu.... meh aku letak video dia nyanyi lagu tu .. tapi korang pusing sikit kepala tu yer... dari hp aku pun xtau mcm mn nk rotate dia...setahu aku kalau video xboleh... hurmm layan jer la yeee....

video


ada lagi video dia nyanyi lagu Twinle Twinkle Little Star... tapi xyahla masukkan korg xfhmnye kang sbb English dia campur Arab belah Timur hahahaa...xfahamnyeee.....


hari tu ada bawa kamil p Alamanda pastu ada Sustagen buat game kat hall tengah Alamanda tu... abg kamil berani tau..semua dia nak buat.. alhamdulillah kena biasakan dia join bnd2  gini supaya dia xtakut masa dah sekolah atau dengan org lain nnt... so far ok jer semua dia buat n berjaya.... n now on susu kamil pun dah bertukar ke Sustagen.. dia sekarang kuat sangat minum susu,... dan cara dia minta susu kan. dia cakap macam ni "ibu, kamil nak susu coklat sedap boleh?" ..sangat comel... kalau tengah malam dia bangun dia carii abah dia nak susu..kalau abah dia liat jer nak bangun kan dia cakap "cepatla abah..kamil nak susu coklat sedap ni" .... n kalau ada benda y dia nak aku xbg dia akan cakap "nanti kamil nanges lagi" terus turun bersama air mata.... hihihhi kamil kamil... cuma dia masih xpandai kayuh basikal terus, mesti sangkut2... dia jarang main basikal.. kejap jer kang kata penat la apa laa alasan nak tengok kartun.... nenek dia tension jer sbb dia xlama main kat luar...







haaa ni gambar masa join Sustagen hari tu...





tu jer setakat hari ni... nanti cerita pasal abg kamil......


No comments:

Post a Comment

NUffnang Ads