Followers

Monday, December 13, 2010

Berkahwin di usia muda

sejak buat research pasal pasangan yang berkahwin diusia muda ni, aku banyakla baca artikel, jurnal, thesis yang orang dah buat dulu2 kan...so banyak juga la aku baca kat blog orang yang punya pendapat masing2... so ini apa yang aku dapat so aku pun nak share la dalam blog aku ni...

Bau Ketiak Lelaki Hilangkan Tekanan?

Benarkah bau ketiak lelaki mampu menjadi penawar kepada gejala tekanan yang dialami oleh wanita? Kenyataan ini dikeluarkan oleh Bahagian Biologi Manusia di University Pensyvania beberapa tahun lalu. Kajian dilakukan di sana membuktikan bahawa peluh lelaki membantu kaum wanita menurunkan tekanan, memberikan ketenangan dan melancarkan perjalanan haid.
Menurut laporan Jurnal Biology of Reproduction America sebelum ini, bau ketiak lelaki yang sengaja ” diproses” daripada lelaki yang tidak memakai deodoran digunakan sebagai bahan ujikaji bagi mencari bukti bahawa hidung wanita boleh “digoda” dengan bau lawan sejenisnya.
Dalam uji kaji yang dilakukan, wangian semulajadi itu kemudian disapukan ke atas bibir puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun tanpa memberitahu ia adalah bau peluh lelaki dan hanya diberitahu bahawa mereka sedang menguji satu aroma wangian tersebut.
Enam jam pertama selepas itu, skala mood wanita yang di sapu wangian yang diperbuat daripada peluh ketiak lelaki tersebut diukur.
Hasilnya sungguh unik. Selain boleh mencerahkan mood, wangian ketiak lelaki ternyata dapat membuatkan wanita menjadi kurang tegang….

*hakhakhakhakhak....nak gelak jerrr.... ^_^
ni ada lagi satu nak share juga....hurmmm tak mo share kat entry ni juga la...jap ye buat entry baru.....tata


No comments:

Post a Comment

NUffnang Ads